Lisans Öğrenimine Başlayacakların Ders Seçimi

 

Ders kayıtları 17-20 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ders seçimi İçin;

Bölümünüzden yada Bölümünüzün web sayfasından  "Haftalık Ders Programınızı" alınız.

DERS KAYDI (17-20 Eylül 2010)

- Kayıt haftasında, sistem yanlız öğrenciye açıktır.

- Ders kaydınızı Üniversitemizin internet üzerindeki web sayfasından (http://yildiz.edu.tr) Otomasyon Sistemi linkinin tıklanmasından sonra gelen ekrandaki USİS Öğrenci Otomasyon Sistemi aracılığıyla kayıt sonrasında 15 Eylül 2010 Çarşamba, saat 13:00'den sonra A-404 Yurtdışı Öğrenci Koordinatörlüğünden size verilen kullanıcı kodu ve şifre ile yapmanız gerekmektedir.

- Şifre ile ilgili sorunlarınızı ders kayıtlarından önce Bilgi İşlem Daire Başkanlığına (Yıldız kampus, B Blok 6.kat) şahsen başvurarak çözmelisiniz.

- Ders Kayıt Dilekçenizi ve bu yarıyıl açılan Bölüm Derslerinizin Haftalık Ders Programını bölümlerinizden yada bölümlerinizin web sayfasından edinebilirsiniz.

- Servis derslerinin haftalık programları (Matematik, Fizik, Kimya, Lineer Cebir, İleri İngilizce, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe, Enformatik Dersler, Zorunlu Temel Kültür ve Üniversite Seçimlik Dersler) ilgili Bölüm Başkanlığının web sayfasından yada bölüm panolarından görülebilir.

- Öğretim planınızda olup ilgili yarıyılda açıldığı halde almadığınız bir ders nedeniyle, Kurum İçi Yatay Geçiş, Çift Anadal başvurusunda mağdur olmamanız için, bölüm öğretim planını da Bölümünüzden yada (internet üzerinde web sayfası olan Bölümler için) web sayfasından almalısınız.

- 20 Eylül 2010 Pazartesi günü ders kaydınızı Üniversite dışından yapabileceğiniz gibi Üniversite içinden kendi Fakültenizin bilgisayar laboratuarından da yapabilirsiniz. (ders kaydı yapabileceğiniz laboratuarları bölümünüzden öğrenebilirsiniz.)

- Ders seçiminizi dersler arasında çakışma olmayacak şekilde ve bölüm öğretim planınıza uygun olarak yapmalısınız.

- Laboratuardaki bilgisayar sayısının kısıtlı olması nedeniyle yoğunluk yaşanması ve bekleme süresinin artması ihtimali olduğundan, ders kaydınızı Üniversite dışından yapmaya özen göstermelisiniz.

- Ekle/Sil haftasında kontenjan yetersizliği nedeniyle kayıt yapamama gibi bir durumla karşılaşmamanız için, 17-20 Eylül 2010 tarihleri arasında tüm derslerinize mutlaka kaydolmalısınız.

- 18-19 Eylül 2010 Cumartesi ve Pazar günleri Üniversite dışından ders seçimi yapabilirsiniz.

KAPASİTE SORUNU

- Seçmek istediğiniz dersler ile ilgili kapasite sorununuz var ise Bölümlerinize başvurmanız gerekir.

SEÇİLEN DERSLERİN SİSTEMDE GÖRÜNTÜLENMESİ

- Öğrenciler seçtikleri dersleri, kendilerine açık olan “Öğrenci Ders Bilgisi Görüntüleme Programı” ndan görebilirler.

 

Lisans öğreniminize ilişkin ayrıntılı takvime http://www.ogi.yildiz.edu.tr/index.php?id=18 adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

Tüm Duyurular